Ugnsbakad lax med ris och grönsaker

30 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 stk laxfilé
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 0,5 cup brunt ris, kokt
  • 0,5 cup spenat
  • 0,25 cup gröna ärtor, blancherade
  • 5 stk gröna bönor, blancherade
  • 0,25 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Förvärm till 220 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg laxen på plåten och krydda med salt och peppar.
  2. Grädda laxen i 10-15 minuter. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Vispa samman olja, citronsaft, senap, honung, salt och peppar i en liten skål.
  4. Lägg riset i en ny skål. Tillsätt lax, spenat, ärtor, gröna bönor och tomat. Ringla över dressingen. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 765 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 32 %