Ugnsbakad lax med ris och grönsaker

30 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 st laxfilé
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 1,2 dl brunt ris, kokt
  • 1,2 dl spenat
  • 0,6 dl gröna ärtor, blancherade
  • 5 st gröna bönor, blancherade
  • 0,6 dl körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Förvärm till 220 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg laxen på plåten och krydda med salt och peppar.
  2. Grädda laxen i 10-15 minuter. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Vispa samman olja, citronsaft, senap, honung, salt och peppar i en liten skål.
  4. Lägg riset i en ny skål. Tillsätt lax, spenat, ärtor, gröna bönor och tomat. Ringla över dressingen. Gör det!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 765 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 32 %