Tysk potatissallad

25 min. total

Ingredienser

  • 3 cup tärnad potatis
  • 4 stykke kalkonbacon, hackad
  • 0,25 cup mayonnaise
  • 0,25 cup äppelcidervinäger
  • 1 spsk socker
  • 1 stk rödlök, hackad
  • 1 spsk gräslök, hackad
  • 1 cup gurka i tärningar

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en kastrull och häll i vatten tills potatisen är täckt. Koka upp vattnet och låt koka i 10 minuter eller tills det är lätt att sticka en gaffel i potatisen. Häll av vattnet från potatisen och ställ den åt sidan för att svalna.
  2. Stek baconet i en stekpanna på medelvärme tills det är brunt och krispigt. Ta bort baconet från stekpannan och spara fettet.
  3. Vispa ihop majonnäs, baconfett, vinäger, socker, rödlök, gräslök, salt och peppar i en stor skål.
  4. Rör försiktigt i potatisen och gurkan. Låt stå i en timme före servering för att förstärka smaken.

Näring (per person)

Kalorier: 203 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 37 %