Tunburger med pocherat ägg

25 min. total

Ingredienser

  • 0,75 pound tonfiskbiff i tärningar
  • 2 stk vårlök, hackad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 spsk sojasås
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 spsk limejuice
  • 1 spsk olivolja
  • 2 stk ägg
  • 2 stk burgerbröd, fullkornsbröd
  • 4 tsk mayonnaise
  • 4 blad sallat
  • 4 stykke tomat i skivor

Instruktioner

  1. Lägg tonfisk, vårlök, sesamolja, sojasås, spiskummin, limejuice, salt och peppar i en matberedare. Blanda tills det är hackat.
  2. Forma tonfiskblandningen till köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna utan klister på medelvärme.
  3. Stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida. Under tiden pocherar du äggen efter smak. Bred majonnäs på bullarna.
  4. Lägg sallad på det nedersta brödet och därefter tomat, tonfisk, ägg och sallad. Avsluta med den övre bullen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 696 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 35 %