Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Torskfilé med ugnsrostad potatis
40 min. total
Ingredienser
- 4 msk olivolja
- 1,2 dl rasp
- 1 msk persilja, hackad
- 1 klyftor vitlök, finhackad
- 2 st torskfilé
- 2 tsk dijonsennep
- 230 gram potatis, skrubbad
- 1 tsk dill, hackad
- 0,6 dl gurka i skivor
- 1 msk citronsaft
- 2,4 dl yoghurt, naturlig
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 420 °C. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan. Vänd på potatisen så att den täcks.
- Smaka av med salt och peppar. Grädda i 20 minuter, rör om och grädda i ytterligare 10 minuter.
- Blanda brödsmulor, persilja, vitlök, salt och peppar i en djup skål. Bred senap på filéerna.
- Panera fisken i ströbrödsblandningen. Hetta upp 1/2 av den resterande oljan i en kastrull på medelhög värme.
- Stek filéerna i 2 minuter i stekpannan och grädda dem sedan i 5 minuter i ugnen.
- Lägg dill, gurka, citronsaft, resterande olja, yoghurt, salt och peppar i en mixer och mixa till en jämn smet.
- Servera fiskfilén med ugnsbakad potatis och dillsås. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 624 kcal.
Protein: 25 %.
Kolhydrater: 30 %.
Fett: 44 %