Torskfilé med ugnsrostad potatis

40 min. total

Ingredienser

  • 4 spsk olivolja
  • 0,5 cup rasp
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 stk torskfilé
  • 2 tsk dijonsennep
  • 0,5 pound potatis, skrubbad
  • 1 tsk dill, hackad
  • 0,25 cup gurka i skivor
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 cup yoghurt, naturlig

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 420 °C. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan. Vänd på potatisen så att den täcks.
  2. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 20 minuter, rör om och grädda i ytterligare 10 minuter.
  3. Blanda brödsmulor, persilja, vitlök, salt och peppar i en djup skål. Bred senap på filéerna.
  4. Panera fisken i ströbrödsblandningen. Hetta upp 1/2 av den resterande oljan i en kastrull på medelhög värme.
  5. Stek filéerna i 2 minuter i stekpannan och grädda dem sedan i 5 minuter i ugnen.
  6. Lägg dill, gurka, citronsaft, resterande olja, yoghurt, salt och peppar i en mixer och mixa till en jämn smet.
  7. Servera fiskfilén med ugnsbakad potatis och dillsås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 624 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 44 %