Torskfilé med basmatiris

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup basmatiris
  • 3 cup vatten
  • 4 stykke citron i skivor
  • 2 stk schalottenlök, halverad
  • 1 blad laurelblad
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 stk torskfilé
  • 0,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 1 cup spenat

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll dig varm. Blanda vatten, schalottenlök, lagerblad, salt och peppar i en kastrull.
  2. Koka upp vätskan på hög värme. Sätt på låg temperatur tills det sjuder. Tillsätt fisken när det sjuder.
  3. Pochera i cirka 7 minuter. Ta ut fisken och servera den på ris med ärtor och spenat. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 519 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 5 %.