Torskfilé i tomat- morotssås

25 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup körsbärstomater i kvartar
  • 1 stk morot, purerad
  • 1 spsk kapris
  • 1,5 pound torskfilé

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i ca 1 minut.
  2. Tillsätt tomat och purerad morot. Koka i 4-5 minuter under omrörning. Rör om i kapris.
  3. Krydda torsken med salt och peppar. Lägg den i kastrullen tillsammans med såsen.
  4. Stek torsken i 4 minuter på varje sida. Ta bort från pannan och servera. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 223 kcal.

Protein: 56 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 34%