Torsk med broccoli och blomkål

25 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk broccoli, buketter
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 2 stk timiankvist
  • 1 pound torskfilé
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg broccoli, blomkål, 1/2 av oljan, vitlök, tomat och timjan i en skål.
  2. Smaka av med salt och peppar och vänd runt så att grönsakerna blir täckta. Lägg dem i en bred kastrull.
  3. Ringla citronsaft och resten av oljan över fisken. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på grönsakerna.
  4. Grädda i 10 minuter. Höj värmen och grädda i ytterligare 2-3 minuter för att göra grönsakerna krispiga. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 227 kcal.

Protein: 48 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 35 %