Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Torsk i papillote
35 min. total
Ingredienser
- 2 st torskfilé
- 1 msk smör
- 0,5 tsk citronskal
- 1 klyftor vitlök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1,2 dl lök, hackad
- 2 st tärnad potatis
- 0,6 dl vatten
- 0,5 st broccoli, buketter
- 0,5 st röd paprika, tärnad
- 1,2 dl majs, avrunnen
- 1,2 dl gröna bönor, blancherade
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 °C. Klipp två bitar bakplåtspapper och vik dem på mitten. Lägg smör på den nedre halvan.
- Lägg torsken på smöret. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och vitlök. Vik bakplåtspappret över fisken.
- Vik kanten över sig själv från den ena änden till den andra, så att du får en halvcirkel. Lägg paketet på en plåt och grädda i 10-12 minuter.
- Under tiden värmer du oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och potatis. Stek i 6 minuter under omrörning.
- Tillsätt vatten och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt broccoli, paprika, majs och gröna bönor. Koka i 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Lägg över grönsakerna på en tallrik. Ta ut fisken, packa upp den och servera den ovanpå grönsakerna. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 513 kcal.
Protein: 31 %
Kolhydrater: 42 %
Fett: 27 %