Torsk i papillote

35 min. total

Ingredienser

  • 2 stk torskfilé
  • 1 spsk smör
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 cup lök, hackad
  • 2 stk tärnad potatis
  • 0,25 cup vatten
  • 0,5 stk broccoli, buketter
  • 0,5 stk röd paprika, tärnad
  • 0,5 cup majs, avrunnen
  • 0,5 cup gröna bönor, blancherade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Klipp två bitar bakplåtspapper och vik dem på mitten. Lägg smör på den nedre halvan.
  2. Lägg torsken på smöret. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och vitlök. Vik bakplåtspappret över fisken.
  3. Vik kanten över sig själv från den ena änden till den andra, så att du får en halvcirkel. Lägg paketet på en plåt och grädda i 10-12 minuter.
  4. Under tiden värmer du oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och potatis. Stek i 6 minuter under omrörning.
  5. Tillsätt vatten och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt broccoli, paprika, majs och gröna bönor. Koka i 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar. Lägg över grönsakerna på en tallrik. Ta ut fisken, packa upp den och servera den ovanpå grönsakerna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 513 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 27 %