Torsk i papillote

35 min. total

Ingredienser

  • 2 st torskfilé
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1,2 dl lök, hackad
  • 2 st tärnad potatis
  • 0,6 dl vatten
  • 0,5 st broccoli, buketter
  • 0,5 st röd paprika, tärnad
  • 1,2 dl majs, avrunnen
  • 1,2 dl gröna bönor, blancherade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Klipp två bitar bakplåtspapper och vik dem på mitten. Lägg smör på den nedre halvan.
  2. Lägg torsken på smöret. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och vitlök. Vik bakplåtspappret över fisken.
  3. Vik kanten över sig själv från den ena änden till den andra, så att du får en halvcirkel. Lägg paketet på en plåt och grädda i 10-12 minuter.
  4. Under tiden värmer du oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och potatis. Stek i 6 minuter under omrörning.
  5. Tillsätt vatten och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt broccoli, paprika, majs och gröna bönor. Koka i 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar. Lägg över grönsakerna på en tallrik. Ta ut fisken, packa upp den och servera den ovanpå grönsakerna. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 513 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 27 %