Tonfisksallad

15 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk spenat
  • 2 cup rucola
  • 6 ounce tonfisk, avrunnen
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 1 cup svarta oliver
  • 2 stk ägg

Instruktioner

  1. Koka äggen. Skala dem och skär dem i halvor.
  2. Medan äggen kokar gör du dressingen i en liten skål genom att vispa ihop olivolja, citronsaft, honung, salt och peppar. Låt dra in.
  3. Blanda spenat, ruccola, tonfisk, gurka, körsbärstomater, avokado, rödlök och oliver i en salladsskål. Tillsätt dressingen och vänd runt salladen.
  4. Garnera med de hårdkokta äggulorna på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 514 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 52 %