Tonfisk-potatis-pannkakor

30 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup tärnad potatis
  • 10 ounce tonfisk, avrunnen
  • 1,5 tsk vitlök, finhackad
  • 1 stk ägg
  • 0,25 cup rödlök, hackad
  • 1 spsk rapsolja
  • 2 cup sallat
  • 2 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en kastrull och täck den med vatten. Koka upp vattnet.
  2. Sänk till medelvärme och täck över. Koka i 15 minuter och låt rinna av.
  3. Häll potatisen i en skål och mosa den. Tillsätt tonfisk, vitlök, ägg, lök, mjöl, salt och peppar och blanda väl.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Gör pannkakor av potatisdegen.
  5. Stek dem 2-3 minuter på varje sida. Servera pannkakorna med sallad och citron. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 331 kcal.

Protein: 51 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 33 %