Tonfisk- och bönsallad

15 min. total

Ingredienser

  • 2 stk ägg
  • 2 spsk olivolja
  • 1 spsk sherry-vinäger
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 1 stk sallat
  • 200 gram tonfisk, avrunnen
  • 200 gram gröna bönor, blancherade
  • 0,5 cup svarta oliver, skurna
  • 200 gram pennepasta, fullkorn

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan.
  2. Lägg äggen i en kastrull med vatten. Koka i 7 minuter, lägg dem i isvatten och skala dem.
  3. Vispa olivolja, vinäger, senap, schalottenlök, salt och peppar.
  4. Blanda pasta, tonfisk, bönor och oliver i en skål. Ringla över dressingen och vänd runt salladen.
  5. Lägg salladsbladen på en tallrik. Toppa med tonfiskblandningen och avsluta med äggen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 751 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 43 %

Fett: 32 %