Tofulasagne

70 min. total

Ingredienser

  • 16 ounce lasagneplattor, fullkorn
  • 12 ounce tofu
  • 16 ounce mozzarella, riven
  • 16 ounce ricottaost
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 32 ounce tomatsås
  • 2 spsk basilika, hackad

Instruktioner

  1. Förbered lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm ugnen till 175 °C.
  2. Smula ner tofun i en skål. Tillsätt 3/4 av mozzarellan, ricotta och vitlökspulver och rör om.
  3. Ta en ugnsfast form och lägg ett lager tomatsås i botten. Lägg lasagneplattorna ovanpå. Bred ut ett lager av tofufyllningen på toppen.
  4. Tillsätt sedan tomatsåsen och sedan lasagneplattorna. Fortsätt att lägga till nya lager tills ingredienserna är slut. Strö över resten av mozzarellan och basilikan.
  5. Grädda i 45-60 minuter tills de är varma och bubbliga. Låt den vila i 10 minuter innan den serveras. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 871 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 56 %

Fett: 23 %