Tofu-salladwraps med jordnötssås

25 min. total

Ingredienser

  • 200 gram tofu
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 stk lök i skivor
  • 0,25 cup vatten
  • 0,25 cup jordnötssmör
  • 2 spsk sojasås
  • 2 spsk limejuice
  • 1 tsk ingefärspasta
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 0,5 cup radis i skivor
  • 6 stk sallat

Instruktioner

  1. Täck tofublocken med hushållspapper och en ren kökshandduk, lägg en skärbräda ovanpå och tyng den med tunga burkar eller liknande. Tryck ner tofun så att den blir väl pressad. Skär varje block i 3-4 remsor på varje sida, så att det blir tjocka skivor som är ungefär en och en halv centimeter gånger en halv centimeter.
  2. Hetta upp olivolja och sesamolja i en stor stekpanna utan fästmassa på medelhög värme. Tillsätt tofun och stek den i 5 minuter tills den är ljusbrun.
  3. Tillsätt löken och koka i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen.
  4. Vispa ihop vatten, jordnötssmör, sojasås, limejuice, ingefära och vitlök i en liten kastrull på låg värme tills det är jämnt. Ställ åt sidan.
  5. Använd en sked för att lägga tofumixen i salladsbladen. Garnera toppen med rädisskivor och koriander. Servera med jordnötssås.

Näring (per person)

Kalorier: 388 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 17 %

Fett: 61 %