Tofu och sallad med brunt ris

50 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk sesamolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 4 spsk sojasås
  • 14 ounce tofu i tärningar
  • 1 spsk olivolja
  • 1 cup brunt ris, kokt
  • 1 cup sockerärter
  • 1 stk gurka i skivor
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 1 stk mango i tärningar
  • 2 spsk jordnötter, hackade

Instruktioner

  1. Vispa samman sesamolja och vitlök i en skål. Ställ åt sidan. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm ugnen till 200 °C och lägg bakplåtspapper i en bred form. Lägg tofun i en skål, ringla över olivolja och 1/4 av sojasåsen, blanda.
  3. Fördela tofun på bakplåtspappret i ett jämnt lager.
  4. Grädda tofun i 30 minuter och vänd den regelbundet. Blanda ris, ärter, gurka, rödlök och mango i en stor skål.
  5. Blanda med önskad mängd dressing. Lägg salladen på en tallrik och tofun på toppen. Garnera med jordnötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 421 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 34%