Tofu och sallad med brunt ris

50 min. total

Ingredienser

  • 1 msk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 4 msk sojasås
  • 400 gram tofu i tärningar
  • 1 msk olivolja
  • 2,4 dl brunt ris, kokt
  • 2,4 dl sockerärter
  • 1 st gurka i skivor
  • 0,5 st rödlök i skivor
  • 1 st mango i tärningar
  • 2 msk jordnötter, hackade

Instruktioner

  1. Vispa samman sesamolja och vitlök i en skål. Ställ åt sidan. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm ugnen till 200 °C och lägg bakplåtspapper i en bred form. Lägg tofun i en skål, ringla över olivolja och 1/4 av sojasåsen, blanda.
  3. Fördela tofun på bakplåtspappret i ett jämnt lager.
  4. Grädda tofun i 30 minuter och vänd den regelbundet. Blanda ris, ärter, gurka, rödlök och mango i en stor skål.
  5. Blanda med önskad mängd dressing. Lägg salladen på en tallrik och tofun på toppen. Garnera med jordnötter. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 421 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 34%