Tigerrejetaco

30 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup rödlök, tärnad
  • 1 tsk tabasco
  • 3 spsk koriander, hackad
  • 2 spsk limejuice
  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 0,25 tsk kummin, mald
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk limejuice
  • 24 stk tigerräkor, blancherade
  • 8 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 1 cup groddar, rivna
  • 2 stk avokado i skivor
  • 2 spsk koriander, hackad
  • 8 stykke citron i skivor

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till salsan i en skål. Tillsätt salt och peppar. Ställ i kylskåp tills det är tillräckligt kallt för att servera.
  2. Förvärm grillen på medelhög värme. Rör ihop olja, chili, spiskummin, vitlök, limejuice, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda räkorna i dressingen. Sätt räkorna på spett. Grilla 2-3 minuter på varje sida.
  4. Förbered tacos: lägg till kål, räkor, avokado och avsluta med salsa. Garnera med koriander och citron. Servera med lime. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 616 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 35 %