Tigerräkor spenatsallad

15 min. total

Ingredienser

  • 4 stk ägg
  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2 cup tigerräkor, blancherade
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 1 stk avokado i skivor
  • 3 cup spenat

Instruktioner

  1. Lägg äggen i kokande vatten i 6 minuter. Låt rinna av, häll kallt vatten över. Skala dem och halvera dem.
  2. Vispa ihop olivolja, citronsaft, honung, chiliflakes, salt och peppar i en skål. Blanda räkor, rödlök och avokado i dressingen.
  3. Lägg de marinerade ingredienserna på en bädd av spenat. Ringla över resten av dressingen och lägg på ägget. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 594 kcal.

Protein: 39 %

Kolhydrater: 13 %

Fett: 48 %