Tigerräkor med gurka

25 min. total

Ingredienser

  • 3 cup tigerräkor, blancherade
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • 2 spsk olivolja
  • 3 spsk rödvinäger
  • 2 stk gurka i skivor
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 0,25 cup koriander, hackad
  • 1 tsk citronsaft

Instruktioner

  1. Krydda tigerräkorna med salt, spiskummin och chiliflakes.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Fräs tigerräkorna tills de är klara.
  3. Vispa ihop citronsaft, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda gurka, rödlök och koriander i dressingen. Lägg tigerräkorna ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 232 kcal.

Protein: 55 %

Kolhydrater: 11 %

Fett: 34%