Tigerräkor Fettuccine Alfredo

25 min. total

Ingredienser

  • 1 pound fettuccine, fullkorn
  • 4 spsk smör
  • 1,5 pound tigerräkor, blancherade
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup grädde, lågfett
  • 8 spsk parmesan, riven
  • 0,12 tsk muskotnöt, mald
  • 1 tsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av. Smält 1/2 av smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut under omrörning. Tillsätt grädde och parmesanost.
  3. Låt det sjuda under omrörning. Låt sjuda i 8 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot; vispa in i såsen. Medan såsen sjuder börjar du med räkorna.
  4. Smält resten av smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt tigerräkorna och stek dem 2-4 minuter på varje sida.
  5. Lägg räkorna i pastan och häll såsen över allt. Blanda så att pastan täcks. Servera med parmesan och färsk persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 855 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 30 %