Tigerräkor avokadosallad

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1,5 cup blandad sallad
  • 1 cup tigerräkor, blancherade
  • 0,5 stk avokado i tärningar
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 spsk olivolja
  • 3 spsk limejuice

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull. Täck över med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme, täck över och ta bort det från värmen. Låt den stå tills vattnet har svalnat.
  2. Låt rinna av, häll kallt vatten över, skala ägget och skär det i kvartar.
  3. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt olivolja och fräs räkorna tills de är klara. Ta en skål och lägg i sallad, räkor, avokado, tomat och ägg.
  4. Smaka av med salt och peppar. Ringla över limejuice och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 543 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 13 %

Fett: 50 %