Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Thailändska tofu-salladwraps
25 min. total
Ingredienser
- 450 gram tofu i tärningar
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 1 st lök, hackad
- 450 gram svamp, hackad
- 4 tsk olivolja
- 12 blad romansallat
- 0,6 dl sojasås
- 0,6 dl vatten
- 3 msk lönnsirap
- 5 msk jordnötssmör
- 1 msk risvinäger
- 36 st radis, hackad
- 40 gram koriander, hackad
Instruktioner
- Halvera tofun. Linda in varje halva i hushållspapper och pressa ihop så att vätskan försvinner utan att gå sönder.
- Skär tofun i små tärningar. Stek tofun på medelhög värme i hälften av oljan i en stekpanna utan fästmassa.
- Vänd ofta på tofun tills allt vatten har avdunstat och tofun är ljusbrun. Häll tofun i en skål och ställ åt sidan.
- Tillsätt resten av oljan i en stekpanna och värm på medelvärme. Tillsätt alla hackade grönsaker (lök, vitlök, champinjoner och rädisor).
- Stek grönsakerna på medelvärme tills de är klara. Tillsätt sojasås, vatten, lönnsirap, jordnötssmör och vinäger i en stor skål och vispa ihop.
- Lägg grönsakerna och tofun i skålen. Blanda väl för att täcka tofu och grönsaker med såsen.
- Häll tillbaka det i kastrullen. Stek på låg-medelhög temperatur i några minuter. Ta bort från värmen.
- Lägg fyllningen i mitten av varje salladsblad. Garnera med koriander. Gör det!
Näring (per person)
Kalorier: 251 kcal.
Protein: 22 %
Kolhydrater: 30 %.
Fett: 48 %