Thailändska tofu-salladwraps

25 min. total

Ingredienser

  • 16 ounce tofu i tärningar
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk lök, hackad
  • 16 ounce svamp, hackad
  • 4 tsk olivolja
  • 12 blad romansallat
  • 0,25 cup sojasås
  • 0,25 cup vatten
  • 3 spsk lönnsirap
  • 5 spsk jordnötssmör
  • 1 spsk risvinäger
  • 36 stk radis, hackad
  • 1,5 ounce koriander, hackad

Instruktioner

  1. Halvera tofun. Linda in varje halva i hushållspapper och pressa ihop så att vätskan försvinner utan att gå sönder.
  2. Skär tofun i små tärningar. Stek tofun på medelhög värme i hälften av oljan i en stekpanna utan fästmassa.
  3. Vänd ofta på tofun tills allt vatten har avdunstat och tofun är ljusbrun. Häll tofun i en skål och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt resten av oljan i en stekpanna och värm på medelvärme. Tillsätt alla hackade grönsaker (lök, vitlök, champinjoner och rädisor).
  5. Stek grönsakerna på medelvärme tills de är klara. Tillsätt sojasås, vatten, lönnsirap, jordnötssmör och vinäger i en stor skål och vispa ihop.
  6. Lägg grönsakerna och tofun i skålen. Blanda väl för att täcka tofu och grönsaker med såsen.
  7. Häll tillbaka det i kastrullen. Stek på låg-medelhög temperatur i några minuter. Ta bort från värmen.
  8. Lägg fyllningen i mitten av varje salladsblad. Garnera med koriander. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 251 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 48 %