Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Thailändsk nötköttsallad
30 min. total
Ingredienser
- 1 msk socker
- 1 msk vatten
- 2 msk fisksås
- 2 msk limejuice
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 0,5 tsk ingefära, finhackad
- 1 st röd chili, hackad
- 1 msk olivolja
- 280 gram nötköttsfilé
- 9,5 dl spenat
- 0,25 st rödlök i skivor
- 1 st gurka i skivor
- 3,5 dl vindruvor, halverade
- 1,2 dl koriander, hackad
Instruktioner
- Blanda socker och vatten till sirap i en skål. Låt den gå i mikrovågsugn i 10-15 sekunder. Rör om ordentligt tills allt socker har lösts upp.
- Blanda fisksås, limesaft, vitlök, ingefära och chili i en skål. Tillsätt hälften av sirapen och blanda väl.
- Smaka av och justera med resten av sirapen vid behov. Lägg nötköttet på en tallrik, häll oljan över det och gnugga köttet med händerna.
- Sätt en panna med non-stick på en häll på medelvärme. Lägg nötköttet i stekpannan. Stek tills det är brynt, vänd sedan köttet och stek färdigt på andra sidan.
- Låt köttet svalna lite på en tallrik. Skär köttet i små bitar och lägg det i en salladsskål.
- Lägg spenat, gurka och rödlök i salladsskålen. Häll på fisksåsdressingen och vänd runt salladen. Lägg druvorna och koriandern ovanpå. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 568 kcal.
Protein: 27 %
Kolhydrater: 25 %
Fett: 49 %