Thailändsk nötköttsallad

30 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk socker
  • 1 spsk vatten
  • 2 spsk fisksås
  • 2 spsk limejuice
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk ingefära, finhackad
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 1 spsk olivolja
  • 10 ounce nötköttsfilé
  • 4 cup spenat
  • 0,25 stk rödlök i skivor
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1,5 cup vindruvor, halverade
  • 0,5 cup koriander, hackad

Instruktioner

  1. Blanda socker och vatten till sirap i en skål. Låt den gå i mikrovågsugn i 10-15 sekunder. Rör om ordentligt tills allt socker har lösts upp.
  2. Blanda fisksås, limesaft, vitlök, ingefära och chili i en skål. Tillsätt hälften av sirapen och blanda väl.
  3. Smaka av och justera med resten av sirapen vid behov. Lägg nötköttet på en tallrik, häll oljan över det och gnugga köttet med händerna.
  4. Sätt en panna med non-stick på en häll på medelvärme. Lägg nötköttet i stekpannan. Stek tills det är brynt, vänd sedan köttet och stek färdigt på andra sidan.
  5. Låt köttet svalna lite på en tallrik. Skär köttet i små bitar och lägg det i en salladsskål.
  6. Lägg spenat, gurka och rödlök i salladsskålen. Häll på fisksåsdressingen och vänd runt salladen. Lägg druvorna och koriandern ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 25 %

Fett: 49 %