Thailändsk nötköttsallad

30 min. total

Ingredienser

  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limejuice
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk ingefära, finhackad
  • 1 st röd chili, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 280 gram nötköttsfilé
  • 9,5 dl spenat
  • 0,25 st rödlök i skivor
  • 1 st gurka i skivor
  • 3,5 dl vindruvor, halverade
  • 1,2 dl koriander, hackad

Instruktioner

  1. Blanda socker och vatten till sirap i en skål. Låt den gå i mikrovågsugn i 10-15 sekunder. Rör om ordentligt tills allt socker har lösts upp.
  2. Blanda fisksås, limesaft, vitlök, ingefära och chili i en skål. Tillsätt hälften av sirapen och blanda väl.
  3. Smaka av och justera med resten av sirapen vid behov. Lägg nötköttet på en tallrik, häll oljan över det och gnugga köttet med händerna.
  4. Sätt en panna med non-stick på en häll på medelvärme. Lägg nötköttet i stekpannan. Stek tills det är brynt, vänd sedan köttet och stek färdigt på andra sidan.
  5. Låt köttet svalna lite på en tallrik. Skär köttet i små bitar och lägg det i en salladsskål.
  6. Lägg spenat, gurka och rödlök i salladsskålen. Häll på fisksåsdressingen och vänd runt salladen. Lägg druvorna och koriandern ovanpå. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 25 %

Fett: 49 %