Thailändsk kycklingburgare

40 min. total

Ingredienser

  • 1 pound malet kyckling
  • 3 spsk schalottenlök, finhackad
  • 1,5 tsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk basilika, hackad
  • 1 tsk vårlök, hackad
  • 1 spsk fisksås
  • 2 tsk brunt mjöl
  • 2 spsk limejuice
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 tsk salt och peppar
  • 1 stk gurka, band
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 4 stk burgerbröd, fullkornsbröd
  • 0,25 cup koriander
  • 2 spsk söt chilisås

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme.
  2. Blanda kyckling, schalottenlök, ingefära, vitlök, basilika, vårlök, fisksås och hälften av semestern i en skål.
  3. Forma blandningen till köttbullar och lägg dem i kylskåpet. Vispa ihop limejuice, olivolja, salt, peppar och resten av sockret i en skål. Lägg gurka och lök i dressingen.
  4. Grilla biffarna tills de är gyllene. Under tiden värmer du hamburgerbröden. Lägg biffen på det nedersta brödet, lök och gurka ovanpå, toppad med koriander och slutligen det översta brödet. Servera med chilisås vid sidan av. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 487 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 26%