Thailändsk kokosnöt- morotssoppa

45 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk rödlök, hackad
  • 3 cup morot i tärningar
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk röd currypasta
  • 2 tsk koriander, krossad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,12 tsk chiliflingor
  • 2 cup grönsaksbuljong
  • 2 cup kokosmjölk
  • 1 spsk limejuice
  • 1 spsk koriander

Instruktioner

  1. Värm oljan i en soppgryta på medelvärme. Tillsätt morötterna och 3/4 av rödlöken. Koka i 5 minuter.
  2. Rör ner vitlök, currypasta, koriander, spiskummin och chiliflakes. Koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt grönsaksbuljong och kokosmjölk. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll över i en mixer och mixa tills det är slätt. Servera med färsk koriander, rödlök och limejuice. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 163 kcal.

Protein: 6 %.

Kolhydrater: 27 %

Fett: 67 %