Thailändsk grön ärtsoppa

40 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 tsk grön currypasta
  • 3 cup grönsaksbuljong
  • 1 cup vatten
  • 0,5 cup koriander
  • 500 gram gröna ärtor, blancherade
  • 0,75 cup kokosmjölk
  • 3 spsk limejuice
  • 14 ounce tofu i tärningar

Instruktioner

  1. Hetta upp olja, lök och vitlök i en kastrull. Stek på låg värme i 10 minuter. Tillsätt currypasta och koka i ytterligare en minut.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten och koriander. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-15 minuter.
  3. Tillsätt ärtorna och koka upp soppan. Låt sjuda i 5 minuter. Häll över i en mixer och mixa tills det är slätt.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt kokosmjölken och låt den sjuda. Låt tofun rinna av, lägg den på en tallrik och täck den med bakplåtspapper.
  5. Värm den i mikrovågsugnen i 5 minuter. Ta ut tofun, låt den rinna av och skär den i tärningar. Servera soppan garnerad med tofu och limesaft. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 461 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 30 %.

Fett: 40 %.