Teriyakilaks med ris och grönsaker.

45 min. total

Ingredienser

  • 1 cup sojasås
  • 0,5 cup brunt mjöl
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 4 stk laxfilé
  • 2 cup brunt ris, kokt
  • 1 cup spenat
  • 1 cup morot, riven
  • 2 stk avokado i skivor
  • 4 stk radis i skivor
  • 2 cup sockerärter
  • 4 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Vispa ihop sojasås, brunt socker, vitlök och ingefära i en kastrull. Låt det sjuda. Ta bort från värmen.
  3. Ta bort 1/2 av såsen för glasyr. Förvärm ugnen till 205 °C. Pensla laxen med teriyakisåsen. .
  4. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på plåten. Stek i 2 minuter. Ta ut laxen ur ugnen och pensla med mer teriyakisås.
  5. Sätt in dem i ugnen igen och grädda i ytterligare 1-3 minuter. Lägg riset i en skål. Lägg laxen ovanpå.
  6. Tillsätt spenat, morot, avokado, rädisor och ärtor. Garnera med sesamfrön. Ringla över teriyakisåsen. Här har du.

Näring (per person)

Kalorier: 918 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 32 %