Teriyakilaks med ris och grönsaker.

45 min. total

Ingredienser

  • 2,4 dl sojasås
  • 1,2 dl brunt mjöl
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 4 st laxfilé
  • 4,7 dl brunt ris, kokt
  • 2,4 dl spenat
  • 2,4 dl morot, riven
  • 2 st avokado i skivor
  • 4 st radis i skivor
  • 4,7 dl sockerärter
  • 4 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Vispa ihop sojasås, brunt socker, vitlök och ingefära i en kastrull. Låt det sjuda. Ta bort från värmen.
  3. Ta bort 1/2 av såsen för glasyr. Förvärm ugnen till 205 °C. Pensla laxen med teriyakisåsen. .
  4. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på plåten. Stek i 2 minuter. Ta ut laxen ur ugnen och pensla med mer teriyakisås.
  5. Sätt in dem i ugnen igen och grädda i ytterligare 1-3 minuter. Lägg riset i en skål. Lägg laxen ovanpå.
  6. Tillsätt spenat, morot, avokado, rädisor och ärtor. Garnera med sesamfrön. Ringla över teriyakisåsen. Här har du.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 918 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 32 %