Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Teriyakilaks med ris och grönsaker.
45 min. total
Ingredienser
- 2,4 dl sojasås
- 1,2 dl brunt mjöl
- 1 tsk vitlök, finhackad
- 1 tsk ingefära, riven
- 4 st laxfilé
- 4,7 dl brunt ris, kokt
- 2,4 dl spenat
- 2,4 dl morot, riven
- 2 st avokado i skivor
- 4 st radis i skivor
- 4,7 dl sockerärter
- 4 tsk sesamfrön
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Vispa ihop sojasås, brunt socker, vitlök och ingefära i en kastrull. Låt det sjuda. Ta bort från värmen.
- Ta bort 1/2 av såsen för glasyr. Förvärm ugnen till 205 °C. Pensla laxen med teriyakisåsen. .
- Lägg laxen med skinnsidan nedåt på plåten. Stek i 2 minuter. Ta ut laxen ur ugnen och pensla med mer teriyakisås.
- Sätt in dem i ugnen igen och grädda i ytterligare 1-3 minuter. Lägg riset i en skål. Lägg laxen ovanpå.
- Tillsätt spenat, morot, avokado, rädisor och ärtor. Garnera med sesamfrön. Ringla över teriyakisåsen. Här har du.
Näring (per person)
Kalorier: 918 kcal.
Protein: 21 %
Kolhydrater: 48 %
Fett: 32 %