Teriyaki kyckling köttbullar

45 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    1 pound malet kyckling
  • 1 stk ägg
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 spsk sojasås
  • Sauce
    0,5 cup sojasås
  • 0,5 spsk sesamolja
  • 1 spsk risvinäger
  • 2 spsk honung
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 0,5 spsk majsstärkelse
  • 0,5 spsk vatten
  • Risskål
    2 cup brunt ris, kokt
  • 4 stk pak choi
  • 2 cup edamame-bönor, blancherade
  • 0,5 spsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Köttbullar
    Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en skål.
  2. Blanda dem ordentligt. Använd händerna för att forma köttbullarna. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter.
  3. Sås
    Häll ihop sojasås, risvinäger, sesamolja, honung, vitlök och ingefära i en kastrull och rör om på medelvärme i 2-3 minuter.
  4. Lös upp majsstärkelsen i vattnet i en skål. Tillsätt den långsamt i såsen under vispning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
  5. Risskål
    Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera köttbullarna ovanpå det bruna riset tillsammans med pak choi och edamamebönor. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 782 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 54 %

Fett: 19 %