Teriyaki kyckling köttbullar

45 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    450 gram malet kyckling
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 msk sojasås
  • Sauce
    1,2 dl sojasås
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 0,5 msk vatten
  • Risskål
    4,7 dl brunt ris, kokt
  • 4 st pak choi
  • 4,7 dl edamame-bönor, blancherade
  • 0,5 msk sesamfrön

Instruktioner

  1. Köttbullar
    Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en skål.
  2. Blanda dem ordentligt. Använd händerna för att forma köttbullarna. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter.
  3. Sås
    Häll ihop sojasås, risvinäger, sesamolja, honung, vitlök och ingefära i en kastrull och rör om på medelvärme i 2-3 minuter.
  4. Lös upp majsstärkelsen i vattnet i en skål. Tillsätt den långsamt i såsen under vispning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
  5. Risskål
    Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera köttbullarna ovanpå det bruna riset tillsammans med pak choi och edamamebönor. Garnera med sesamfrön. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 782 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 54 %

Fett: 19 %