Tacos med kyckling och ananas

40 min. total

Ingredienser

  • 2 stk kycklingbröst
  • 1 stk ananas i tärningar
  • 1 spsk olivolja
  • 4 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 2 cup sallad, skivad
  • 5 ounce grekisk yoghurt
  • 1 tsk röd chili, hackad
  • 1,5 spsk limejuice
  • 0,25 tsk kummin, mald

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Ringla hälften av oljan över kycklingen och krydda med salt och peppar. Stek i 10-12 minuter.
  2. Under tiden vispar du ihop yoghurt, chili, limejuice, spiskummin, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg kycklingen på en tallrik och skär den i skivor. Pensla ananasen med olja och stek den i 1-2 minuter på varje sida tills den är brynt. Lägg den på en tallrik och skär den i mindre bitar.
  4. Lägg sallad, kyckling och ananas på en varm tortilla. Ringla över yoghurtdressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 402 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 49 %

Fett: 26%