Tacos med blomkål och kokosnöt

40 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, buketter
  • 1 spsk kokosolja
  • 2 spsk koriander, krossad
  • 2 spsk limejuice
  • 4 spsk olivolja
  • 2 spsk rödvinäger
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk koriander, hackad
  • 0,5 stk röd chili, hackad
  • 8 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg blomkålen på den.
  2. Ringla kokosolja över blomkålen.
  3. Strö salt och koriander över blomkålen. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Under tiden förbereder du tortillas enligt förpackningens anvisningar.
  4. Vispa ihop limesaft, olivolja, vinäger, senap, koriander, chili, salt och peppar.
  5. Lägg blomkålen i tortillorna och häll dressingen över. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 535 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 49 %

Fett: 42 %