Stekta tigerräkor och sockerärter

20 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk ingefära, finhackad
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk socker
  • 1,2 pound tigerräkor, blancherade
  • 1 spsk olivolja
  • 10 ounce sockerärter
  • 0,25 cup kycklingbuljong
  • 0,5 spsk sesamolja

Instruktioner

  1. Vispa ihop ingefära, risvinäger, chiliflakes, socker, salt och peppar i en skål.
  2. Tillsätt räkorna i såsen och låt den dra in. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme.
  3. Tillsätt sockerärter. Fräs ärtorna tills de är mjuka, ca 2 minuter.
  4. Tillsätt räkor. Stek tills den är rosa, cirka 2 minuter. Tillsätt buljong och sesamolja.
  5. Rör om tills buljongen kokar och tjocknar, cirka 20 sekunder. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 242 kcal.

Protein: 59 %

Kolhydrater: 14 %

Fett: 26%