Stekta pilgrimsmusslor

15 min. total

Ingredienser

  • 10 stk kammusslor
  • 1 spsk olivolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 1 stk sallad, skivad

Instruktioner

  1. Klappa kammusslorna torra. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp oljan i en smidespanna på hög värme.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i 2 minuter på varje sida. Ta bort den från pannan och lägg den åt sidan.
  3. Tillsätt vitlök, citronsaft och persilja i pannan och rör om tills vitlöken har kokat ut.
  4. Lägg tillbaka pilgrimsmusslorna i pannan och stek dem i 1 minut på varje sida.
  5. Servera pilgrimsmusslor på ett salladsblad. Ringla över citronsåsen. Garnera med örter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 192 kcal.

Protein: 46 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 38 %