Stekta pilgrimsmusslor

15 min. total

Ingredienser

  • 10 st kammusslor
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1,5 msk citronsaft
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 st sallad, skivad

Instruktioner

  1. Klappa kammusslorna torra. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp oljan i en smidespanna på hög värme.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i 2 minuter på varje sida. Ta bort den från pannan och lägg den åt sidan.
  3. Tillsätt vitlök, citronsaft och persilja i pannan och rör om tills vitlöken har kokat ut.
  4. Lägg tillbaka pilgrimsmusslorna i pannan och stek dem i 1 minut på varje sida.
  5. Servera pilgrimsmusslor på ett salladsblad. Ringla över citronsåsen. Garnera med örter. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 192 kcal.

Protein: 46 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 38 %