Stekta nudlar med kyckling

30 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup kycklingbuljong
  • 3 spsk fisksås
  • 1 spsk sojasås
  • 2 spsk rapsolja, delad
  • 1 spsk ingefära, finhackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk lök i skivor
  • 1 stk morot i strimlor
  • 2 stk kycklingbröst, styckat
  • 1 cup skivad svamp
  • 12 ounce risnudlar
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Rör ihop buljong, fisksås och sojasås. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp en wokpanna på hög värme. Tillsätt 1/2 av oljan, ingefära, vitlök, sallad och morot. Rör om i 2 minuter.
  3. Lägg grönsakerna i en skål. Låt nudlarna rinna av. Torka av stekpannan, sätt tillbaka den på värmen och tillsätt resten av oljan.
  4. Tillsätt kyckling och champinjoner och stek i 5-7 minuter. Tillsätt nudlarna och rör om i 2-3 minuter.
  5. Lägg grönsakerna i woken. Blanda i 1 minut. Häll över såsen och rör om i 3-4 minuter.
  6. Servera de stekta nudlarna med vårlök som garnering. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 523 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 62 %

Fett: 20 %.