Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Stekt tofu och risnudlar
20 min. total
Ingredienser
- 3 tsk sojasås
- 1 tsk ingefära, riven
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 4 msk limejuice
- 2 tsk sesamolja
- 200 gram tofu i tärningar
- 85 gram risnudlar
- 2 tsk rapsolja
- 1 st vårlök, hackad
- 300 gram sockerärter
- 200 gram morot i strimlor
- 1 msk koriander, hackad
Instruktioner
- Blanda ingefära, citronsaft, 1/3 av sojasåsen, 1/2 av vitlöken och sesamoljan i en skål. Tillsätt tofun och marinera.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp en stekpanna med non-stick. Stek tofun tills den är krispig.
- Innan du tar bort tofun, häll resten av marinaden på pannan och låt den sjuda i 10 sekunder. Ta bort den från värmen.
- Ta en ny stekpanna, värm rapsoljan och resten av sesamoljan på hög värme. Tillsätt vårlök och resten av vitlöken och fräs i 1 minut.
- Tillsätt sockerärter och morot och stek i 1-2 minuter. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda ordentligt.
- Tillsätt den sista delen av sojasåsen och limesaften och vänd om.
- Ta bort den från värmen. Servera i en skål med tofu och resten av saften. Garnera med koriander. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 438 kcal.
Protein: 17 %
Kolhydrater: 55 %
Fett: 29 %