Stekt tofu och risnudlar

20 min. total

Ingredienser

  • 3 tsk sojasås
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 4 spsk limejuice
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 gram tofu i tärningar
  • 85 gram risnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 stk vårlök, hackad
  • 300 gram sockerärter
  • 200 gram morot i strimlor
  • 1 spsk koriander, hackad

Instruktioner

  1. Blanda ingefära, citronsaft, 1/3 av sojasåsen, 1/2 av vitlöken och sesamoljan i en skål. Tillsätt tofun och marinera.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp en stekpanna med non-stick. Stek tofun tills den är krispig.
  3. Innan du tar bort tofun, häll resten av marinaden på pannan och låt den sjuda i 10 sekunder. Ta bort den från värmen.
  4. Ta en ny stekpanna, värm rapsoljan och resten av sesamoljan på hög värme. Tillsätt vårlök och resten av vitlöken och fräs i 1 minut.
  5. Tillsätt sockerärter och morot och stek i 1-2 minuter. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda ordentligt.
  6. Tillsätt den sista delen av sojasåsen och limesaften och vänd om.
  7. Ta bort den från värmen. Servera i en skål med tofu och resten av saften. Garnera med koriander. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 438 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 55 %

Fett: 29 %