Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Squashlasagne
90 min. total
Ingredienser
- 450 gram malet nötkött (fettsnålt)
- 1 tsk olivolja
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 0,5 st lök, hackad
- 790 gram tomat i tärningar
- 2 msk basilika, hackad
- 3 st squash i skivor
- 11 dl ricottaost
- 4 msk parmesan, riven
- 1 st ägg, vispade
Instruktioner
- Bryn köttet i en kastrull och krydda med salt och peppar. Låt sedan köttet rinna av och lägg det åt sidan.
- Tillsätt olivolja i samma kastrull och fräs vitlök och lök i 2 minuter. Lägg köttet i pannan, tillsätt tomater, basilika, salt och peppar.
- Låt det sjuda på låg värme i 30-40 minuter under lag. Salta squashen lätt och låt den dra i 10 minuter. Använd en kökshandduk för att ta bort överflödig fukt.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek squashen 2-3 minuter på varje sida. Ta bort från värmen. Värm ugnen till 190 °C.
- Blanda ricottaost, parmesanost och ägg i en skål. Blanda ordentligt. I en djup 23 x 30 bred form, fördela 1/4 av såsen på botten.
- Lägg ett lager squash. Bred 1/3 av ricottaostblandningen på toppen.
- Upprepa detta tills alla ingredienser är slut. Avsluta med den sista squashen och såsen.
- Täck över med folie och grädda i 30 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 minuter.
- Grädda tills osten har smält, ca 10 minuter. Låt dra i 5-10 minuter. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 318 kcal.
Protein: 33 %.
Kolhydrater: 16 %
Fett: 51 %