Squashlasagne

90 min. total

Ingredienser

  • 1 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 1 tsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 28 ounce tomat i tärningar
  • 2 spsk basilika, hackad
  • 3 stk squash i skivor
  • 4,5 cup ricottaost
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 1 stk ägg, vispade

Instruktioner

  1. Bryn köttet i en kastrull och krydda med salt och peppar. Låt sedan köttet rinna av och lägg det åt sidan.
  2. Tillsätt olivolja i samma kastrull och fräs vitlök och lök i 2 minuter. Lägg köttet i pannan, tillsätt tomater, basilika, salt och peppar.
  3. Låt det sjuda på låg värme i 30-40 minuter under lag. Salta squashen lätt och låt den dra i 10 minuter. Använd en kökshandduk för att ta bort överflödig fukt.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek squashen 2-3 minuter på varje sida. Ta bort från värmen. Värm ugnen till 190 °C.
  5. Blanda ricottaost, parmesanost och ägg i en skål. Blanda ordentligt. I en djup 23 x 30 bred form, fördela 1/4 av såsen på botten.
  6. Lägg ett lager squash. Bred 1/3 av ricottaostblandningen på toppen.
  7. Upprepa detta tills alla ingredienser är slut. Avsluta med den sista squashen och såsen.
  8. Täck över med folie och grädda i 30 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 minuter.
  9. Grädda tills osten har smält, ca 10 minuter. Låt dra i 5-10 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 318 kcal.

Protein: 33 %.

Kolhydrater: 16 %

Fett: 51 %