Squash fylld med couscous

35 min. total

Ingredienser

  • 4 stk sqaush
  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup hackade tomater
  • 1 cup couscous, fullkorn
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 cup mozzarella, riven
  • 0,5 stk gurka i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt squashen.
  2. Koka squashen i 10 minuter. Ta ut den och lägg den åt sidan. Hetta upp oljan i en kastrull och sortera löken tills den är mjuk. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Tillsätt vitlöken och fräs i 30 sekunder. Skär squashen på mitten på längden.
  4. Häll ut squashen, behåll den ihåliga delen och lägg insidan i en skål. Blanda inälvor, lök och vitlök.
  5. Tillsätt tomater, couscous, basilika, persilja, salt och peppar. Fyll blandningen i de urholkade squashhalvorna.
  6. Lägg osten ovanpå. Bred ut olja på en bakplåt och lägg courgetterna på den. Grädda i 10 minuter.
  7. Ta ut de fyllda zucchinis, lägg dem på en tallrik och garnera med gurka. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 368 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 49 %

Fett: 32 %