Sqaushnudle kycklinglasagne

90 min. total

Ingredienser

  • 4 stk sqaush
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 pound malet kyckling
  • 2 cup tomatsås
  • 16 ounce ricottaost
  • 0,25 cup äggviter
  • 6 spsk parmesan, riven
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 ounce mozzarella, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C.
  2. Använd en mandolinkvarn på den största inställningen för att göra squashnudlar.
  3. Lägg squashnudlarna på en bakplåtspapper och grädda i 10 minuter för att torka. Ta bort och ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök i en kastrull i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och stek i ca 5 minuter. Tillsätt en fjärdedel av tomatsåsen och koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Medan kycklingen tillagas täcker du botten av en bred kastrull med en fjärdedel av tomatsåsen. Lägg på ett lager squashnudlar, ungefär en tredjedel.
  6. Blanda ricotta, äggvita, parmesan, basilika och oregano i en skål. När köttet är kokt lägger du det i skålen och blandar väl.
  7. Lägg sedan hälften av köttfärssåsen ovanpå squashnudlarna. Lägg sedan ett lager squashnudlar och resten av köttfärssåsen ovanpå.
  8. Lägg sedan till de sista lagren suashnudler. Bred på resten av tomatsåsen. Lägg ett lager mozzarella ovanpå.
  9. Täck över med folie och grädda i 15 minuter. Ta sedan bort folien och grädda lasagnen i ytterligare 20-25 minuter.

Näring (per person)

Kalorier: 475 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 33 %

Fett: 36 %