Spenatvåfflor med stekt ägg

35 min. total

Ingredienser

  • 190 gram havregrynsgröt
  • 2 tsk bakpulver
  • 90 gram spenat
  • 4 stk ägg
  • 3 spsk kokosolja
  • 2,5 translation missing: da.fluid_ounce mandelmjölk
  • 4 stk körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en matberedare. Bearbeta dem tills de blir till havregryn.
  2. Tillsätt bakpulver, salt, 3/4 av spenaten, 1/2 av äggen, kokosolja och mjölk.
  3. Blanda tills det är slätt. Häll blandningen i ett våffeljärn. Grädda i 2-3 minuter.
  4. Tillsätt resten av äggen efter smak. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera äggen på våfflorna med resten av spenaten och tomaten. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 695 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 38 %

Fett: 46 %