Spenatsallad

25 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup skivad svamp
  • 2 cup spenat
  • 0,25 stk rödlök i skivor
  • 4 stk kalkonbacon, hackad

Instruktioner

  1. Lägg ägget i en kastrull och täck det med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på ett lock på grytan och ta bort den från värmen. Ställ den åt sidan.
  2. När vattnet har svalnat skalar du äggen och halverar dem. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek baconet. Ta bort och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt vitlöken i pannan, krydda med salt och peppar och stek i 2 minuter under omrörning. Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de är ljusbruna.
  4. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda spenat, svamp, ägg, rödlök och bacon i en skål.
  5. Servera salladen med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 345 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 12 %.

Fett: 61 %