Spenatpizza

50 min. total

Ingredienser

  • 5 ounce spenat
  • 0,5 cup vatten
  • 0,5 cup varmt vatten
  • 1 tsk socker
  • 2,3 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivolja
  • 3,5 cup fullkornsvetemjöl
  • 1 cup mozzarella, riven
  • 1 cup romansallat
  • 0,25 cup granatäpplefrön
  • 1 spsk ärtskott
  • 0,25 cup basilika
  • 0,25 cup tomatsås

Instruktioner

  1. Tillsätt spenat och vatten i rumstemperatur i en matberedare och mixa tills du får en puré. Låt dra in.
  2. Ta en skål, tillsätt varmt vatten, strö över socker och jäst och blanda ihop. Låt dra i 10 minuter.
  3. Tillsätt 1/3 av mjölet, salt, olja och spenatpuré i skålen. Tillsätt resten av mjölet successivt medan degen stiger och knåda tills den är jämn.
  4. Forma en degklump och sprid ut olja över hela ytan. Lägg det i en skål och täck skålen med en viskos.
  5. Placera en pizzasten på den nedersta bakgallret. Förvärm ugnen till 205 °C. Kavla ut degen.
  6. Lägg degen på ett bakplåtspapper och strö över mozzarella. Grädda i 20-25 minuter tills de är krispiga.
  7. Ta bort pizzan och lägg till sallad, granatäpplefrön, ärtskott och basilika. Skär ut och servera med tomatsås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 609 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 22 %