Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Spenatpizza
50 min. total
Ingredienser
- 140 gram spenat
- 1,2 dl vatten
- 1,2 dl varmt vatten
- 1 tsk socker
- 2,3 tsk torrjäst
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 8,3 dl fullkornsvetemjöl
- 2,4 dl mozzarella, riven
- 2,4 dl romansallat
- 0,6 dl granatäpplefrön
- 1 msk ärtskott
- 0,6 dl basilika
- 0,6 dl tomatsås
Instruktioner
- Tillsätt spenat och vatten i rumstemperatur i en matberedare och mixa tills du får en puré. Låt dra in.
- Ta en skål, tillsätt varmt vatten, strö över socker och jäst och blanda ihop. Låt dra i 10 minuter.
- Tillsätt 1/3 av mjölet, salt, olja och spenatpuré i skålen. Tillsätt resten av mjölet successivt medan degen stiger och knåda tills den är jämn.
- Forma en degklump och sprid ut olja över hela ytan. Lägg det i en skål och täck skålen med en viskos.
- Placera en pizzasten på den nedersta bakgallret. Förvärm ugnen till 205 °C. Kavla ut degen.
- Lägg degen på ett bakplåtspapper och strö över mozzarella. Grädda i 20-25 minuter tills de är krispiga.
- Ta bort pizzan och lägg till sallad, granatäpplefrön, ärtskott och basilika. Skär ut och servera med tomatsås. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 609 kcal.
Protein: 15 %.
Kolhydrater: 63 %
Fett: 22 %