Spenatpaj utan botten

45 min. total

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 10 ounce spenat, tinad
  • 6 stk äggviter
  • 1 stk ägg
  • 0,33 cup höstost
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 0,12 tsk salt
  • 0,12 tsk muskotnöt, mald

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt löken och fräs i 5 minuter. Tillsätt spenat, rör om och stek i ytterligare cirka 3 minuter.
  3. Ta en skål och vispa äggvita, keso, cayennepeppar, salt och muskotnöt. Häll äggblandningen över spenaten.
  4. Grädda i 190 °C i 30-40 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 106 kcal.

Protein: 44 %

Kolhydrater: 20 %.

Fett: 36 %