Spaghetti med tomat och pesto

25 min. total

Ingredienser

  • Pesto
    1,5 cup basilika
  • 0,25 cup mandlar, rostade, hackade
  • 8 spsk parmesan, riven
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivolja
  • Pasta
    1 pound spaghetti, fullkorn
  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Pesto
    Lägg ingredienserna till peston i en matberedare. Blanda tills den önskade konsistensen är uppnådd.
  2. Pasta
    Koka spaghettierna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme under tiden. Tillsätt vitlöken och fräs i 30 sekunder.
  4. Tillsätt körsbärstomater och stek i 2-3 minuter. Tillsätt spaghetti och pesto.
  5. Vänd tills spagettin är täckt. Servera med riven parmesan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 779 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 43 %

Fett: 42 %