Spaghetti med pesto och squash

25 min. total

Ingredienser

  • 4 stk squash i skivor
  • 12 ounce spaghetti, fullkorn
  • 2 cup basilika
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 2 spsk valnöt
  • 2 spsk vatten
  • 1,5 spsk olivolja
  • 1,5 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna med fett på medelhög värme. Tillsätt squashen och stek i ca 10-12 minuter.
  2. Ta bort den från värmen. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  3. Lägg hälften av squashen, basilika, vitlök, valnötter, vatten, olivolja, parmesan, salt och peppar i en matberedare och mixa.
  4. Ta en skål och vänd spaghettierna med pesto och pastavatten. Lägg squash på toppen och strö över parmesan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 315 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 61 %

Fett: 23 %