Spaghetti med kycklingköttbullar

60 min. total

Ingredienser

  • 0,55 pound malet kyckling
  • 0,07 pound parmesan, riven
  • 0,5 cup rasp
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 stk ägg, vispade
  • 0,5 cup persilja, hackad
  • 2 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 16 ounce tomat, skalad, hackad
  • 6 ounce tomatpuré
  • 2 spsk basilika, hackad
  • 1 spsk italiensk krydda
  • 16 ounce spaghetti, fullkorn

Instruktioner

  1. Blanda hackad kyckling, parmesan, brödsmulor, vitlök, ägg, persilja, salt och peppar i en skål. Forma små bollar.
  2. Ställ dem i kylskåpet i cirka 15 minuter. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek köttbullarna. Häll av överflödig olja. För att göra såsen, värm resten av oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt löken och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt skalade tomater, tomatpuré och italienska kryddor. Tillsätt purjolöken och koka upp.
  4. Sänk värmen och låt det koka på låg värme i 20 minuter. Tillsätt köttbullar och basilika och låt sjuda i 10-15 minuter.
  5. Smak. Medan såsen kokar du spaghettierna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av väl.
  6. Häll såsen över pastan och blanda väl. Garnera med färsk basilika och krossad svartpeppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 58 %

Fett: 22 %