Spaghetti med kycklingköttbullar

60 min. total

Ingredienser

  • 250 gram malet kyckling
  • 30 gram parmesan, riven
  • 1,2 dl rasp
  • 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 st ägg, vispade
  • 1,2 dl persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st lök, hackad
  • 450 gram tomat, skalad, hackad
  • 170 gram tomatpuré
  • 2 msk basilika, hackad
  • 1 msk italiensk krydda
  • 450 gram spaghetti, fullkorn

Instruktioner

  1. Blanda hackad kyckling, parmesan, brödsmulor, vitlök, ägg, persilja, salt och peppar i en skål. Forma små bollar.
  2. Ställ dem i kylskåpet i cirka 15 minuter. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek köttbullarna. Häll av överflödig olja. För att göra såsen, värm resten av oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt löken och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt skalade tomater, tomatpuré och italienska kryddor. Tillsätt purjolöken och koka upp.
  4. Sänk värmen och låt det koka på låg värme i 20 minuter. Tillsätt köttbullar och basilika och låt sjuda i 10-15 minuter.
  5. Smak. Medan såsen kokar du spaghettierna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av väl.
  6. Häll såsen över pastan och blanda väl. Garnera med färsk basilika och krossad svartpeppar. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 58 %

Fett: 22 %