Spaghetti med kalkonköttbullar

60 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    1 cup rasp
  • 0,25 cup mjölk
  • 1 stk ägg
  • 0,5 cup valnötter, krossade
  • 6 spsk parmesan, riven
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 pound malet kyckling
  • 2 spsk olivolja
  • Pasta
    0,5 pound spaghetti, fullkorn
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk vitlök, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 32 ounce tomatsås, skalad
  • 5 gram basilika

Instruktioner

  1. Köttbullar
    Förvärm ugnen till 180 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt så att det är redo för senare.
  2. Blanda mjölk och brödsmulor i en skål och låt stå i 10 minuter. Tillsätt ägget och vispa.
  3. Lägg valnötter, parmesanost, persilja, vitlök, kalkonfilé, salt och peppar i skålen och knåda ihop ingredienserna med händerna.
  4. Använd en sked för att forma köttbullarna. Pensla köttbullarna med olivolja och lägg dem på plåten. Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Pasta
    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen medan köttbullarna gräddas.
  6. Medan pastan kokar, värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek löken i ca 4 minuter när pannan är varm.
  7. Tillsätt vitlök och oregano i kastrullen tillsammans med de skalade tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  8. Lägg köttbullarna i kastrullen med såsen. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i 15 minuter.
  9. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda den med tomatsåsen. Garnera med köttbullar och basilika. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 540 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 37 %

Fett: 40 %.