Spaghetti med blomkål

30 min. total

Ingredienser

  • 6 spsk olivolja
  • 10 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 6 spsk parmesan, riven
  • 1 pound spaghetti, fullkorn
  • 1 tsk chiliflingor
  • 0,33 cup persilja, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Värm 1/3 av oljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Fräs vitlök i 3-4 minuter. Ta bort kastrullen från värmen.
  3. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och vänd den med resterande olja och salt. Grädda i 30 minuter och vänd under tiden.
  4. Ta bort blomkålen och blanda med parmesanost. Grädda i ytterligare 10 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  6. Hetta upp pannan med olja och vitlök. Tillsätt pasta, chiliflakes, persilja, blomkål och pastavatten. Rör ihop.
  7. Garnera pastan med vitlök och parmesan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 472 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 38 %