spaghetti bolognese

20 min. total

Ingredienser

  • 0,75 pound spaghetti, fullkorn
  • 1 spsk olivolja
  • 16 ounce malet nötkött (fettsnålt)
  • 1 stk rödlök, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk torkad oregano
  • 15 ounce tomatsås
  • 14 ounce hackade tomater
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 1 spsk basilika, hackad

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttfärs och lök i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt vitlök och oregano. Stek i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt tomatsås, tomat och salt. Rör om. Låt sjuda i 10 minuter.
  5. Stäng av värmen och rör ner parmesan och basilika.
  6. Servera såsen över pastan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 788 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 54 %

Fett: 24 %