Sötpotatis med quinoa

35 min. total

Ingredienser

  • 1 stk sötpotatis i tärningar
  • 1 cup quinoa
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 cup kikärter, avrunna
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,25 cup selleri, hackad
  • 0,5 cup spenat
  • 1 spsk limejuice
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Skala och skär sötpotatisen i tärningar och lägg den på en bakplåt. Häll olivolja, salt och peppar över potatisen, rör om och rosta i 25-35 minuter. i ugnen.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen medan potatisen står i ugnen. Låt quinoan svalna när den är färdigkokt.
  3. Värm olivolja på medelvärme i en ny stekpanna och stek kikärterna. Krydda med spiskummin och vitlökspulver och stek i 1-2 minuter. Lägg sötpotatis, kikärter, quinoa, avokado, tomater, selleri och spenat i en skål.
  4. Häll limesaft och sesamfrön över rätten och servera!

Näring (per person)

Kalorier: 585 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 58 %

Fett: 29 %