Sötpotatis med grönkål

50 min. total

Ingredienser

  • 4 stk sötpotatis
  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 stk rödlök, båda
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 150 gram kål, hackad
  • 100 gram höstost, smulad
  • 4 cup rucola

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Stick potatisen med en gaffel, gnid in den med olja och lägg den på en plåt tillsammans med rödlöken.
  2. Ringla citronsaft och 1/3 av oljan över löken. Smaka av. Grädda lök och potatis i 30 minuter.
  3. Ta bort löken. Sätt in potatisen i ugnen igen och grädda i ytterligare 15 minuter.
  4. Värm resten av oljan i en stekpanna. Fräs vitlöken i 1 minut. Tillsätt grönkålen och fräs tills den är genomvarm. Säsong.
  5. Skär upp potatisen. Smaka av. Rör ner grönkålsblandningen tillsammans med keso och lök. Servera med ruccola. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 260 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 60 %.

Fett: 25 %