Sötpotatis i beignet

25 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup grekisk yoghurt
  • 0,25 cup gräddfil
  • 0,5 spsk vårlök, finhackad
  • 0,5 spsk persilja, hackad
  • 0,5 spsk basilika, hackad
  • 0,25 tsk sherry-vinäger
  • 0,25 tsk citronsaft
  • 1 stk sötpotatis, riven
  • 1 stk ägg, vispade
  • 0,5 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,25 stk lök, hackad
  • 0,5 spsk gräslök, hackad
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 1 spsk olivolja
  • 130 gram blandad sallad

Instruktioner

  1. Vispa ihop yoghurt, gräddfil, vårlök, persilja, basilika, vinäger och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda potatis, ägg, mjöl, lök, gräslök och chili i en ny skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp oljan i en smidespanna på medelvärme. Forma potatisblandningen till köttbullar.
  4. Stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida.
  5. Lägg biffarna på hushållspapper för att absorbera överflödigt fett. Servera med blandad sallad och yoghurtdipp. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 353 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 51 %

Fett: 34%