Sötpotatis-grönkål-gröna kål-kyckling-tuning

35 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 pound kycklingbröst i tärningar
  • 4 stk sötpotatis i tärningar
  • 0,33 cup tomatpuré
  • 2 stk morot i tärningar
  • 2 tsk gul senap
  • 3 blad laurelblad
  • 3 spsk balsamvinäger
  • 1 cup kycklingbuljong
  • 1,5 cup kål, hackad

Instruktioner

  1. Värm olivoljan på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt kyckling, sötpotatis och tomatpuré. Koka i 5 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt morötter, senap, balsamvinäger och lagerblad. Koka upp och tillsätt kycklingbuljong. Koka upp.
  4. Låt det sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt kålen och rör om. Ta bort lagerbladen. Smaka av med salt och peppar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 394 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 27 %