Soppa med tomat och brunt ris

45 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 1 stk morot, hackad
  • 1 stk selleri, hackad
  • 2,6 cup tomater, hackade
  • 0,75 spsk socker
  • 0,06 tsk cayennepeppar
  • 1,5 cup grönsaksbuljong
  • 0,25 cup brunt ris
  • 3 spsk citronsaft
  • 0,5 spsk dill

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt lök, morot, selleri, salt och peppar. Fräs tills de är mjuka.
  2. Häll grönsakerna i en mixer tillsammans med tomat, socker och cayennepeppar. Blanda tills det är slätt.
  3. Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt riset och grönsaksbuljongen. Koka upp, sänk sedan hastigheten och täck över. Låt det sjuda i 30-35 minuter.
  4. Tillsätt citronsaften och rör om. Servera med färsk dill.

Näring (per person)

Kalorier: 142 kcal.

Protein: 10 %.

Kolhydrater: 58 %

Fett: 32 %